Over ons
Het holistische kind en gezin was voorheen het natuurlijke ouder netwerk. Een soort mamacafe in Harderwijk waar ouders informatie kregen over een natuurlijke opvoeding. Alles wat natuurlijk was stond centraal.

Dit natuurlijke oudernetwerk heeft besloten haar vleugels uit te slaan en door te groeien naar het holistische kind en gezin. Het doel is ouders te informeren over de natuurlijke ontwikkeling van het kind en ouders te ondersteunen bij deze natuurlijke ontwikkeling door reguliere hulpverlening en complementaire zorg met elkaar te verbinden.

Wij geloven dat het één niet zonder het andere kan en dat een goede samenwerking ouders en kinderen helpt vanuit eigen kracht te blijven opvoeden en verzorgen. Wij geloven dat dit niet alleen goed is voor de band tussen ouder en kind, maar ook ouders en kinderen emotioneel gezond houdt. En het biedt ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen invulling wat kracht geeft.

Het team
Het holistische kind en gezin zal uit een team bestaan. Wij zoeken voor dit team mensen die het holistische kind en gezin willen vertegenwoordigen. Momenteel wordt het team ondersteunt door het team van het ecoplein. Omdat wij het team gaan splitsen, wordt het team voor het holistische kind en gezin een apart team. Ook al is het holistische kind en gezin een onderdeel van Het Ecoplein, het heeft ook haar eigenheid. Daarom zoeken we mensen die dit team willen vertegenwoordigen. Zie www.hetecoplein.nl Het Ecoplein wordt onderdeel van een eigen stichting. Hier wordt nog aan gewerkt.Oudernetwerk
Het holistisch kind en gezin heeft een oudernetwerk. Deze verzorgt bijeenkomsten in Harderwijk. Het is een gezellige mogelijkheid voor ouders om elkaar te ontmoeten en praten over verschillende onderwerpen. Bij dit oudernetwerk hoort ook een aparte facebookgroep. Meedoen aan het oudernetwerk of aan de facebookgroep is gratis.